Hvorfor bruge kokosolie?

Kokosolien blev for næsten 4000 år siden anerkendt som et helbredende middel i den asiatiske verden. Herhjemme er man også begyndt at få øjnene op for de mange muligheder, kokosolien har at byde på. Kokosolie indeholder mange forskellige vitaminer, mineraler og antioxidanter, som gør den anvendelig på mange måder. Mange bruger den i madlavning, hvor der også er et utal af anvendelsesmuligheder. Vi har valgt at bruge den på vores krop, da den er med til at give en dejlig silkeblød fornemmelse, endvidere er den meget fugtgivende og trænger let ind i huden. Kombineret med den formalede kaffe, der giver en nænsom peeling, er kokosolien med til at give huden et dejligt boost.

Kokosolie er rig på laurinsyre, som er kendt for sin antivirale, antibakterielle og svampedræbende virkning. Så har du problemer med svamp, eksempelvis i neglene på fødderne, kan kokosolie på en sund og nærende måde hjælpe dig af med problemet. Fordi kokosolien virker naturligt fugtgivende, kan man med fordel bruge den til at bekæmpe tørre områder på hele kroppen. Jeg har altid døjet med tørre skinneben, men efter at jeg begyndte at bruge min Coffeescrub med kokosolie, har jeg fået de blødeste og lækreste ben.

Laurinsyren i kokosolien kan også hjælpe på sårheling, samtidig med at den giver en masse fugt, så har du det med at sprække på hænderne om vinteren, så er denne scrub næsten et must at have stående ved håndvasken. Det samme gælder, hvis du har problemer med svage neglebånd, så kan kokosolie styrke neglene, og de blødgørende egenskaber i kokosolien holder neglerødderne bløde og gør dem stærkere.